Hőszivattyús rendszer szerelés vagy telepítés

A hőszivattyúk szerelését hűtéstechnikai és fűtéstechnikai ismeretek birtokában kell és szabad elvégezni. A hőszivattyúban található munkaközeg kezelése hatósági engedélyhez kötött. Javasolt meggyőződni arról, hogy aki ezt a munkát elvállalja, rendelkezik-e a szükséges engedéllyel. Egyértelmű, hogy aki rendelkezik ezzel az engedéllyel, tisztában van azzal amit csinál, míg azok akik ezt enélkül teszik szabálysértést követnek el és a hőszivattyúban kárt is okozhatnak.

Hőszivattyút telepíteni tervek alapján érdemes. A terv azért kell, mert a hibátlan működés, a magas hatékonyság érdekében, pontosan méretezett csövek, szivattyúk, hőcserélők, tárolók és nem utolsó sorban elektromos szerelvények pl. elektromos vezetékek, lágyindító, megszakító beépítése szükséges. A hőszivattyúhoz olcsóbb áramot lehet igényelni az igénylés is csak megfelelően telepített és beüzemelt készülékre lehetséges.

A hőszivattyú telepítése az elektromos hálózatba és a fűtési rendszerbe való bekötést is tartalmazza, így elkerülhetetlen az elektromos szakág és a fűtésszabályzás ismerete. Tehát a feladat összetett, hiába van egy jó hőszivattyú, ha az nem tud megfelelő körülmények mellett működni.

Regényt lehetne írni arról hány elrontott rendszer működik Magyarországon. Jelenleg még ez a technológia viszonylag új, és sokan vállalkoznak arra, amihez még nem értenek.

Jó tanácsként annyit, hogy lehetőleg ne olyan kereskedőtől vásároljon hőszivattyút, aki nem vállalja a telepítést, és föltétlen kérjen referenciát a vállalkozótól mielőtt megbízást ad egy hőszivattyús rendszer telepítésére.

AjánlatkérésKérdezzen, mi válaszolunk!

You must be logged in to post a comment.