Referenciák

Hőszivattyú és napkollektor – Kombinált rendszerek

Családi ház, Budafok

Cél: Napkollektoros rendszer: Melegvíz készítés, fűtés rásegítés, kültéri medencefűtés

Talaj-víz hőszivattyús rendszer fűtésre-hűtésre.Kollektor felület: 15,6 m2 dél-nyugati tájolás szerint tetőre helyezve.

Az épület ideális példa a passzív és aktív napanergia hasznosítására. A napkollektoros rendszer 1000 literes puffer tárolót fűt, ebből Ratiofresh 250 készülékkel történik a melegvíz készítés, és megfelelő hőmérséklet esetén a fűtésrásegítés.

A napkollektorok nyári időszakban kültéri medencét fűtenek, míg téli időszakban a talajszondák visszafűtését is biztosítják.
Az épületben 25 kW-os Ochsner hőszivattyú biztosítja monovalens üzemben (nincs földgáz) a fűtést, hűtést és szükség szerint a melegvíz készítést. A hőszivattyú energiaforrása 7 db. 50 m mély négy csöves talajszonda. Hővisszanyerővel ellátott szellőztető berendezés csökkenti minimálisra a kiválóan hőszigetelt épület hőveszteségét.

BKV metró megálló, Budapest

Cél: Használati melegvíz előállítás a metró alagút levegőjéből

A 3 db. EUROPA 303 típusú levegő-víz hőszivattyú a metró alagútjából származó állandó hőmérsékletű levegőből összesen 900 liter használati melegvizet biztosít a dolgozók részére.

Új családi ház, Göd

Az épület teljes gépészetének kialakítása, 33 kW-os víz –víz hőszivattyúval fűtésre, hűtésre használati melegvíz előállításra. Hőleadó felületek padló, fal és mennyezet.

Családi ház Budapest, IV.kerület

Coolwex kompakt levegő-víz hőszivattyú biztosítja az épület fűtését és hűtését. Alacsony külső hőmérséklet esetén kondenzációs gázkazán biztosítja a kiegészítő fűtést. Az épületben padló és mennyezet fűtés van kialakítva.Kérdezzen, mi válaszolunk!

You must be logged in to post a comment.